Het Project De locatie De appartementen Het nieuws Gebroeders Blokland Downloads Contact

EEN HEERLIJK VAKANTIEGEVOEL

De ontwikkelaar bedacht de basis, Joke en Michel de Reus kregen de kans om samen met de architect hun droomappartement helemaal aan te passen naar hun eigen wensen. Gebroeders Blokland ontwikkelde het plan Hoofdwacht op zo’n manier, dat het uitstekend past in de bijzonder sfeervolle maritieme vestinghaven van Hellevoetsluis.

Voorpret

Wonen aan de oude jachthaven met een geweldig uitzicht over het Haringvliet; het is een langgekoesterde wens die uitkomt voor Joke en Michel de Reus. Ze genieten van het leven en zijn verknocht aan watersport. Zij laten een twee onder een kap woning achter in Den Bonsen Hoek en hoewel zij nog relatief jong zijn voor een appartement, kunnen ze niet wachten om over twee jaar in de historische vesting van Hellevoetsluis te gaan wonen. Ze hebben een mooi appartement op de eerste verdieping gekocht en hebben zo prachtig zicht op wat zich dagelijks afspeelt op het water van het Haringvliet. “De voorpret alleen al! Gisteren hebben we toevallig de nieuwe badkamer en keuken uitgezocht. We krijgen namelijk alle vrijheid om het appartement in te delen zoals we zelf willen. In een persoonlijk adviesgesprek met de architect hebben we de indeling mogen bepalen. En nu zijn we drukdoende om daar invulling aan te geven.”

Hoe het allemaal begon

Joke en Michel volgen de bouwplannen in de vesting al jaren op de voet gezien hun droom om ooit aan het water te willen wonen. Ze waren dan ook meteen verliefd toen zij de plannen zagen voor het prachtige appartementencomplex binnen de vestingwallen, met zicht op de vuurtoren. Vorig jaar benutten ze de zomervakantie om zich te oriënteren op het plan. Met behulp van de go-pro camera van zoonlief konden ze bepalen hoe het uitzicht zou worden en naar welk appartement hun voorkeur uit zou gaan. Joke en Michel waagden de gok, zetten zich op de wachtlijst en hoorden in september dat zij waren ingeloot voor het derde appartement van hun keuze. “We werden vervolgens uitgenodigd om in het inspiratiecentrum van Gebroeders Blokland in Hardinxveld- Giessendam te komen kijken naar de mogelijkheden voor ons appartement. Stopcontacten, tegels, badkamers. Alles was in het inspiratiecentrum in het echt te zien, zodat we precies wisten waar we aan toe waren.”

Altijd vakantie

Joke droomt sindsdien bijna dagelijks van hun nieuwe stekje in de Hoofdwacht, waar zij vanaf eind 2020 hopen te wonen. “De unieke locatie aan het water. Twee balkons op het zuidwesten, kijkend naar de langsvarende scheepjes op het weidse Haringvliet. De gezelligheid in de zomer, met de bezienswaardigheden, de restaurantjes en de terrasjes om de hoek. De mensen die over de vestingwallen voor onze deur voorbijwandelen… Het is echt een prachtig en uniek; een lot uit de loterij! Ik kan me nu al verheugen op de zeilschepen die drie rijen dik voor de deur liggen, terwijl wij heerlijk met een wijntje vanaf ons eigen balkon genieten een heerlijk vakantiegevoel, gewoon thuis in ons eigen Hellevoetsluis.”

Privacyverklaring  |  Disclaimer  |  concept en realisatie: buro111